Известие

Collapse
No announcement yet.

АР 147 теч на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• АР 147 теч на масло

Отново здравейте . Поствам снимка на един елемент на който евентуално уплътнението му е за смяна защото си капе здраво масло . Въпросът ми е каква е функцията му и къде да търся евентуално други течове защото нивото на маслото намаля.

http://okela.snimka.bg/other/okela.6823.36372790.big

Аз не виждам теч, има леко омасляване, нищо му! Търси проблема другаде, примерно турбо- погледни си отвътре маркуча от турбото към интеркулера в какво състояние е, също така и дали нямаш навлезнало масло в интеркулера( ще ти е най-лесно ако развиеш скобата на маркуча откъм кулера). И също така с колко ти е намаляло нивото? От щеката ли проверяваш или вярваш на показанията на бордовия?

Comment

Проверявам от щеката и все пак виждам петната под колата . Въпросното нещо което не знам как се казва има метална гарнитура към главата и оттам яко сълзи докато работи мотора . Въпросът ми е може ли лаик като мен да го демонтира и смени гарнитурата защото виждам че е захванато само с три болта тип звезда ?

Comment

Няма причина да не можеш.Отвиваш трите болта,почистваш обезмасляваш,малко силиконче и си готов.Провери и болтовете,може да са се разхлабили.
        Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Днес стегнах зверски болтовете и едвам сълзи но явно ще слагам силикон.Да сложа ли черен защото разполагам с такъв или някакъв друг ?

Comment

Ако е издържлив на високи температури слагай , погледни на кутийката или провери в нета марката дали издържа на температури. Успех

Comment

Първоначално публикувано от razor1911 Покажи съобщение
              Ако е издържлив на високи температури слагай , погледни на кутийката или провери в нета марката дали издържа на температури. Успех
              Важно е да е маслоустойчив. Силно препоръчвам Victor Reinz.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Какъв ще е силикона ще го мисля през почивните дни. Сега се кефя на колицата и на отзивите колеги . Желая крепко здраве и весели празници колеги !!!

Comment

Колегата по-горе ти го е казал кой да е Не вземай друг! Весели и на тебе.. умната с колата

Comment

Working...
                  X